Zemiakové knedle bezlepkové – Zemiakové knedlíky bez lepku

Zemiakové knedle bez lepku

Cesto na zemiakové knedle bez lepku:

  • cca 4 väčšie zemiaky uvarené v šupke
  • soľ
  • cca 350 g bezlepkovej múky
  • cca 1 kopcovitú PL bezlepkového kukuričného škrobu
  • 2 vajíčka
  • štipka jedlej sódy

Postup na bezlepkové zemiakové knedle:

Zemiaky si uvaríme najlepšie deň vopred v šupke. Na druhý deň ich ošúpeme, nastrúhame a zmiešame s 2 vajíčkami, kukuričným škrobom, sódou a bezlepkovou múkou. Cesto musí byť poriadne husté, aby držalo pokope a hlavne pri bezlepkovej múke treba pridať radšej viac, ako menej.

Následne si cesto na vymúčenej doske vytvarujeme do tvaru obdĺžnika a do stredu uložíme plnku. Cesto stočíme a vytvarujeme veľký zemiakový knedlík. Vložíme do vriacej osolenej vody a varíme. Nakoľko sú dosť veľké je potrebné ich poriadne prevariť cca 1hod.

Dobrú chuť!

Zobraziť všetky bezlepkové recepty.

bezlepkový knackebrot
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Knäckebrot krekry

2,99 s DPH

Čo o nás hovoria zákazníci?

Andrej Laciak majiteľ a redaktor na Bezlepkáč.sk. Už skoro 10 rokov píšem recepty, články, informácie o bezlepkovej diéte.
[]