Slonia slza

slonie slzy

Náročnosť: nízka

Dĺžka prípravy: 80min

Poznáte zákusok slonia slza? Tento koláč sú v podstate kakaovo-banánové rezy, ktoré sú zaujímavé predovšetkým chuťou a vzhľadom. Prečítajte si tento jednoduchý recept na zákusok Slonie slzy.

Ingrediencie:

Bezlepkové tyčinky slané (45g) BIO – Biopont

Original price was: 1,99€.Current price is: 1,89€. s DPH

Cesto:

  • Vajce 5ks
  • Kryštálový cukor 200 g
  • Olej 1 dcl
  • Prášok do pečiva ½ balíčku
  • Kakaový bezlepkový puding (z kukuričného škrobu) 3 ks

Plnka:

  • Ríbezľový lekvár na potretie
  • Vanilkový bezlepkový puding (z kukuričného škrobu) 1 ks
  • Mlieko 300 ml
  • Hera 250 g
  • Mleté vlašské orechy 100 g
  • Vanilkový cukor 2 ks
  • Rum podľa chuti
  • Banán 3 ks

Poleva:

  • Čokoláda na varenie 100 g
  • Cera 70 g

Postup:

Z bielkov a cukru vyšľaháme biely sneh. Zašľaháme aj žĺtky, olej, pudingy a prášok do pečiva. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C cca 30 min.

Upečený korpus preložíme na pracovnú dosku a ešte horúce cesto prehneme cez valček a necháme vychladnúť.

Zatiaľ si pripravíme krém. Uvaríme hustý vanilkový puding a za občasného miešania necháme vychladnúť. Heru si vyšľaháme mixérom a postupne pridávame vychladnutý puding, vanilkový cukor, orechy a rum. Po vychladnutí cesto opatrne potrieme ríbezľovým lekvárom a roztrieme orechový krém. Do stredu vložíme banány a zrolujeme.

Na vrch nalejeme pripravenú polevu z rozpustenej čokolády s Cerou. Po stuhnutí nakrájame a podávame.


Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Čo o nás hovoria zákazníci?

Andrej Laciak majiteľ a redaktor na Bezlepkáč.sk. Už skoro 10 rokov píšem recepty, články, informácie o bezlepkovej diéte.
[]