Náročnosť: nízka
Dĺžka prípravy: 80min
Poznáte zákusok slonia slza? Tento koláč sú v podstate kakaovo-banánové rezy, ktoré sú zaujímavé predovšetkým chuťou a vzhľadom. Prečítajte si tento jednoduchý recept na zákusok Slonie slzy.
Ingrediencie:
Bezlepkový chlieb – Pan Rustico – (250g) – Schär
2,49€ s DPHBezlepkové tyčinky slané (45g) BIO – Biopont
Original price was: 1,99€.1,89€Current price is: 1,89€. s DPHCesto:
- Vajce 5ks
- Kryštálový cukor 200 g
- Olej 1 dcl
- Prášok do pečiva ½ balíčku
- Kakaový bezlepkový puding (z kukuričného škrobu) 3 ks
Plnka:
- Ríbezľový lekvár na potretie
- Vanilkový bezlepkový puding (z kukuričného škrobu) 1 ks
- Mlieko 300 ml
- Hera 250 g
- Mleté vlašské orechy 100 g
- Vanilkový cukor 2 ks
- Rum podľa chuti
- Banán 3 ks
Poleva:
- Čokoláda na varenie 100 g
- Cera 70 g
Postup:
Z bielkov a cukru vyšľaháme biely sneh. Zašľaháme aj žĺtky, olej, pudingy a prášok do pečiva. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 180 °C cca 30 min.
Upečený korpus preložíme na pracovnú dosku a ešte horúce cesto prehneme cez valček a necháme vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme krém. Uvaríme hustý vanilkový puding a za občasného miešania necháme vychladnúť. Heru si vyšľaháme mixérom a postupne pridávame vychladnutý puding, vanilkový cukor, orechy a rum. Po vychladnutí cesto opatrne potrieme ríbezľovým lekvárom a roztrieme orechový krém. Do stredu vložíme banány a zrolujeme.
Na vrch nalejeme pripravenú polevu z rozpustenej čokolády s Cerou. Po stuhnutí nakrájame a podávame.
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Nechaj hodnotenie