Či ide pôvodom o palestínske, izraelské alebo dokonca severo-africké (tuniské) jedlo sa dnes už asi nedozvieme. Shakshuka alebo Šakšuka je však bez pochyby jednoduché, rýchle a veľmi chutné jedlo plné farieb, pripomínajúce naše lečo.
Na tento
Nakrájanú cibuľu a cesnak osmažíme do zlatista na panvici.
Postupne pridávame papriku, počkáme pár minút, kým zmäkne. Následne pridáme paradajky. Keď pustia šťavu, pridáme štipku soli, korenia a vyšťavíme jednu polovicu limetky.
Zamiešame a následne opatrne pridáme vajíčka a dáme zapiecť do rúry.
Vložíme panvicu (ktorá môže ísť do rúry) aj s vajíčkami a pečieme cca 10min na 180 stupňoch. Tak, aby sa bielko uvarilo a žĺtko ostalo ešte mierne tekuté.
Ozdobíme nakrájaným avokádom, balkánskym syrom a limetkou.
Hrianky si pripravíme na druhej panvici na troche olivového oleja. Po upečení potrieme cesnakom.
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Ingrediencie
Pokyny
Nakrájanú cibuľu a cesnak osmažíme do zlatista na panvici.
Postupne pridávame papriku, počkáme pár minút, kým zmäkne. Následne pridáme paradajky. Keď pustia šťavu, pridáme štipku soli, korenia a vyšťavíme jednu polovicu limetky.
Zamiešame a následne opatrne pridáme vajíčka a dáme zapiecť do rúry.
Vložíme panvicu (ktorá môže ísť do rúry) aj s vajíčkami a pečieme cca 10min na 180 stupňoch. Tak, aby sa bielko uvarilo a žĺtko ostalo ešte mierne tekuté.
Ozdobíme nakrájaným avokádom, balkánskym syrom a limetkou.
Hrianky si pripravíme na druhej panvici na troche olivového oleja. Po upečení potrieme cesnakom.
Nechaj hodnotenie