Rúru predhrejeme na 180°C. Plech vystelieme papierom na pečenie.
Krajce sendviča rozvaľkáme na tenké plátky pomocou valčeka na cesto.
Plnka: v miske metličkou zmiešame smotanový syr, cukor a citrónovú kôru.
V ďalšej miske rozšľaháme vajíčka, rastlinné mlieko, smotanu na šľahanie, škoricu a muškátový orech.
Tenký plátok sendviča najprv potrieme vrstvou plnky zo smotanového syra a následne rozotrieme jemnú vrstvu džemu podľa vlastného výberu. Takto naplnený sendvič zrolujeme do rolky. Postup opakujeme s každým plátkom.
Plnené rolky zľahka namočíme do vajíčkovej zmesi a poukladáme tesne vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie.
Rolky zvrchu posypeme škoricovým cukrom a dáme piecť do rúry na 20 minút.
Upečené rolky servírujeme ešte za tepla, ideálne podávané s kúskami sezónneho ovocia a poliate javorovým sirupom.
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Ingrediencie
Pokyny
Rúru predhrejeme na 180°C. Plech vystelieme papierom na pečenie.
Krajce sendviča rozvaľkáme na tenké plátky pomocou valčeka na cesto.
Plnka: v miske metličkou zmiešame smotanový syr, cukor a citrónovú kôru.
V ďalšej miske rozšľaháme vajíčka, rastlinné mlieko, smotanu na šľahanie, škoricu a muškátový orech.
Tenký plátok sendviča najprv potrieme vrstvou plnky zo smotanového syra a následne rozotrieme jemnú vrstvu džemu podľa vlastného výberu. Takto naplnený sendvič zrolujeme do rolky. Postup opakujeme s každým plátkom.
Plnené rolky zľahka namočíme do vajíčkovej zmesi a poukladáme tesne vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie.
Rolky zvrchu posypeme škoricovým cukrom a dáme piecť do rúry na 20 minút.
Upečené rolky servírujeme ešte za tepla, ideálne podávané s kúskami sezónneho ovocia a poliate javorovým sirupom.
Nechaj hodnotenie