Karé v marináde

karé v marináde

Doba prípravy: 20min

Náročnosť: nízka


Ingrediencie:

Marináda:

  • 4 vajíčka
  • 1 lyžička mletej červenej papriky sladkej
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • 2 lyžičky vegety
  • 2 lyžice Solamilu, majzeny alebo zemiakového škrobu
  • 1 lyžica plnotučnej horčice
  • 5 strúčikov cesnaku
  • chilli podľa obľuby

1 kg bravčového karé alebo krkovička (neodporúčam stehno, je moc suché na tento recept).

Salinis bezlepkové praclíky (60g) – Schär

1,39 s DPH

Postup:

  1. Vajíčka si rozmiešame vidličkou a potom pridáme všetky koreniny.
  2. Mäso naklepeme.
  3. Mäso nakrájame na asi 1cm hrubé plátky.
  4. Takto pripravené mäso vložíme do marinády a následne do chladničky. Takto naložené mäso v marináde musí byť naložené minimálne 2 dni a potom ho môžeme vyprážať na panvici.
  5. Podávame s chlebom chrenom a uhorkami.

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Čo o nás hovoria zákazníci?

Andrej Laciak majiteľ a redaktor na Bezlepkáč.sk. Už skoro 10 rokov píšem recepty, články, informácie o bezlepkovej diéte.
[]