Máte chuť na niečo sladké, ale nechce sa Vám stáť dlho v kuchyni a čakať hodinu na koláč v rúre? Potom sú guličky z gaštanového pyré to pravé orechové! V tomto prípade môžu byť doslova orechové.
V prvom rade si necháme gaštanové pyré rozmraziť a maslo zmäknúť na kuchynskej linke. Piškóty si rozmixujeme na múku. Pripravíme si misku s kokosom a/alebo kakaom/orechami na obaľovanie guliek.
Vo väčšej miske si zmiešame gaštanové pyré, zmäknuté maslo a rozmixované piškóty na jednotnú hmotu. Z tejto hmoty následne formujeme guličky, ktoré môžeme ale aj nemusíme plniť višňami. Guličky sú samé o sebe chutné, pokiaľ sa Vám však do nich žiada niečo šťavnaté, višne sú tá správne voľba.
Takto vypracované guličky obaľujeme v kokose a/alebo v kakau/orechoch a dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky.
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Ingrediencie
Pokyny
V prvom rade si necháme gaštanové pyré rozmraziť a maslo zmäknúť na kuchynskej linke. Piškóty si rozmixujeme na múku. Pripravíme si misku s kokosom a/alebo kakaom/orechami na obaľovanie guliek.
Vo väčšej miske si zmiešame gaštanové pyré, zmäknuté maslo a rozmixované piškóty na jednotnú hmotu. Z tejto hmoty následne formujeme guličky, ktoré môžeme ale aj nemusíme plniť višňami. Guličky sú samé o sebe chutné, pokiaľ sa Vám však do nich žiada niečo šťavnaté, višne sú tá správne voľba.
Takto vypracované guličky obaľujeme v kokose a/alebo v kakau/orechoch a dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky.
Nechaj hodnotenie