Tak, ako si veľa ľudí nevie predstaviť vianočné obdobie bez chutných medovníkov, tak si my nevieme predstaviť Vianoce bez domáceho čokoládového vaječného likéru. Áno, bolo by jednoduchšie likér kúpiť v supermarkete, ale nie je nad radosť ponúknuť rodinu či známych vlastným výtvorom. Recept na čokoládový vaječný likér pozostáva zo štyroch jednoduchých krokov a vaječný likér máte do polhodinky hotový.
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme cukor, salko a horkú čokoládu.
Za stáleho miešania pomaly primiešavame smotanu na šľahanie.
Následne zamiešame rozšľahané vaječné žĺtka a povaríme približne 10 minút. Celé to nakoniec necháme voľne vychladnúť alebo misku ponoríme do studenej vody.
Prilejeme rum, my sme použili biele Bacardi. Kľudne primiešajte viac, každému podľa chuti:)
Hotový likér prelejeme cez sitko do čistých fliaš.
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Ingrediencie
Pokyny
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme cukor, salko a horkú čokoládu.
Za stáleho miešania pomaly primiešavame smotanu na šľahanie.
Následne zamiešame rozšľahané vaječné žĺtka a povaríme približne 10 minút. Celé to nakoniec necháme voľne vychladnúť alebo misku ponoríme do studenej vody.
Prilejeme rum, my sme použili biele Bacardi. Kľudne primiešajte viac, každému podľa chuti:)
Hotový likér prelejeme cez sitko do čistých fliaš.
Nechaj hodnotenie