Burizónové guľky – karamelové – bez lepku – burizónové gule

burizónové guľky

AutorAndrejKategóriaKoláče a dezertyNáročnosťZačiatočník

Počet porcií1 porcia
Čas prípravy45 min.Celkový čas45 min.

 1 ks hera
 1 ks salko
 300 g kryštálový cukor
 2 Ks burizónov (2 balíky)

1

Do hrnca vysypeme cukor a dáme na ho na sporák roztopiť na karamel.

2

Po skaramelizovaní cukru, do hrnca pomaly prilejeme salko.

3

Po zmiešaní odstavíme zo sporáka a pridáme na kocky pokrájanú heru a vymiešame do hladka.

4

Burizóny nasypeme do misky a vlejeme do nich pripravenú zmes, poriadne premiešame a necháme mierne vychladnúť cca 15 min (môže byť v chladničke), aby sa nám potom dali burizónové guličky dobre tvarovať.

5

Burizónové guľky ukladáme do vopred pripravených košíčkov. Necháme stuhnúť a podávame.

 

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Ingrediencie

 1 ks hera
 1 ks salko
 300 g kryštálový cukor
 2 Ks burizónov (2 balíky)

Pokyny

1

Do hrnca vysypeme cukor a dáme na ho na sporák roztopiť na karamel.

2

Po skaramelizovaní cukru, do hrnca pomaly prilejeme salko.

3

Po zmiešaní odstavíme zo sporáka a pridáme na kocky pokrájanú heru a vymiešame do hladka.

4

Burizóny nasypeme do misky a vlejeme do nich pripravenú zmes, poriadne premiešame a necháme mierne vychladnúť cca 15 min (môže byť v chladničke), aby sa nám potom dali burizónové guličky dobre tvarovať.

5

Burizónové guľky ukladáme do vopred pripravených košíčkov. Necháme stuhnúť a podávame.

Notes

Burizónové guľky – karamelové

Čo o nás hovoria zákazníci?

Andrej Laciak majiteľ a redaktor na Bezlepkáč.sk. Už skoro 10 rokov píšem recepty, články, informácie o bezlepkovej diéte.
[]