Do hrnca vysypeme cukor a dáme na ho na sporák roztopiť na karamel.
Po skaramelizovaní cukru, do hrnca pomaly prilejeme salko.
Po zmiešaní odstavíme zo sporáka a pridáme na kocky pokrájanú heru a vymiešame do hladka.
Burizóny nasypeme do misky a vlejeme do nich pripravenú zmes, poriadne premiešame a necháme mierne vychladnúť cca 15 min (môže byť v chladničke), aby sa nám potom dali burizónové guličky dobre tvarovať.
Burizónové guľky ukladáme do vopred pripravených košíčkov. Necháme stuhnúť a podávame.
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Ingrediencie
Pokyny
Do hrnca vysypeme cukor a dáme na ho na sporák roztopiť na karamel.
Po skaramelizovaní cukru, do hrnca pomaly prilejeme salko.
Po zmiešaní odstavíme zo sporáka a pridáme na kocky pokrájanú heru a vymiešame do hladka.
Burizóny nasypeme do misky a vlejeme do nich pripravenú zmes, poriadne premiešame a necháme mierne vychladnúť cca 15 min (môže byť v chladničke), aby sa nám potom dali burizónové guličky dobre tvarovať.
Burizónové guľky ukladáme do vopred pripravených košíčkov. Necháme stuhnúť a podávame.
Nechaj hodnotenie