Pripraviť cheesecake je pre niekoho hračka. Pokiaľ patríte do tej druhej skupiny, ktorej sa chutný cheesecake nedarí upiecť, tak sme si pre Vás pripravili fotorecept na bezlepkovú verziu cheesecaku.
Každá fotka obsahuje informácie krok po kroku ako sa k vysnívanému cheesecaku dostať.
Ako základ korpusu sme použili maslové sušienky zn. Schär. Taktiež je možné ako korpus použiť aj bezlepkové Oreo keksíky, z ktorých krém vyberiete a ten môžete použiť do mascarpone plnky.
Už len posledná rada na záver:) Odporúčame použiť všetky ingrediencie izbovej teploty.
Sušienky rozmixujeme na drobné kúsky.
Do rozmixovaných sušienok pridáme rozpustené maslo.
Tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie.
Zmiešané sušienky s maslom si natlačíme do formy, sušienky môžeme dať aj na okraje formy.
Pod formu odporúčame dať ešte plech, maslo môže prepúšťať cez formu a ušetríte si následné umývanie rúry:)
Sušienkový korpus dáme zapiecť na 10 minút do rúry vyhriatej na 180°C.
Mascarpone, tvaroh a kyslú smotanu (v izbovej teplote) premiešame a následne vyšľaháme pomocou mixéra s práškovým cukrom.
Postupne pridávame vajcia. Vždy počkáme kým sa nám každé zašľahá, kým pridáme ďalšie.
Ako posledné pridáme vanilkovú arómu (prípadne dva vanilkové cukre) a kôru z citróna.
Krém pridáme na vychladnutý sušienkový korpus (odporúčame maslom vytrieť aj okraje formy), necháme 5 minút odpočinúť a následne dáme piecť.
Cheesecake pečieme na vodnom kúpeli na 160°C-170 °C približne 60min.
Keď nám cheesecake v rúre napuchne, tak vytiahneme plech s vodou a pečieme približne 5-10 minút. Cheesecake v rúre počas pečenia otáčame.
Či je cheesecake hotový zistíme jednoducho - poklepeme lyžicou po boku formy alebo zatrasieme plechom, keď sa stred jemne trasie ako huspenina, tak máme hotovo:)
Potom rúru vypneme a otvoríme ju na cca 5-10 cm, v rúre ho ponecháme približne 2 hodiny chladnúť.
Následne ho preložíme na celú noc do chladničky.
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Ingrediencie
Pokyny
Sušienky rozmixujeme na drobné kúsky.
Do rozmixovaných sušienok pridáme rozpustené maslo.
Tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie.
Zmiešané sušienky s maslom si natlačíme do formy, sušienky môžeme dať aj na okraje formy.
Pod formu odporúčame dať ešte plech, maslo môže prepúšťať cez formu a ušetríte si následné umývanie rúry:)
Sušienkový korpus dáme zapiecť na 10 minút do rúry vyhriatej na 180°C.
Mascarpone, tvaroh a kyslú smotanu (v izbovej teplote) premiešame a následne vyšľaháme pomocou mixéra s práškovým cukrom.
Postupne pridávame vajcia. Vždy počkáme kým sa nám každé zašľahá, kým pridáme ďalšie.
Ako posledné pridáme vanilkovú arómu (prípadne dva vanilkové cukre) a kôru z citróna.
Krém pridáme na vychladnutý sušienkový korpus (odporúčame maslom vytrieť aj okraje formy), necháme 5 minút odpočinúť a následne dáme piecť.
Cheesecake pečieme na vodnom kúpeli na 160°C-170 °C približne 60min.
Keď nám cheesecake v rúre napuchne, tak vytiahneme plech s vodou a pečieme približne 5-10 minút. Cheesecake v rúre počas pečenia otáčame.
Či je cheesecake hotový zistíme jednoducho - poklepeme lyžicou po boku formy alebo zatrasieme plechom, keď sa stred jemne trasie ako huspenina, tak máme hotovo:)
Potom rúru vypneme a otvoríme ju na cca 5-10 cm, v rúre ho ponecháme približne 2 hodiny chladnúť.
Následne ho preložíme na celú noc do chladničky.
Nechaj hodnotenie