Žĺtkové rezy patria snáď na každý vianočný stôl. U nás si ich radi doprajeme aj v priebehu roka:)
Jednoduchý, a pritom tak efektný zákusok. Len pozor na počet kúskov, ktoré si doprajete:) Cukrom sa pri tomto reze nešetrí!
Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a pridáme pomleté vlašské orechy.
Postupne primiešavame sneh, ktorý sme si vyšľahali z bielok,
primiešame preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva.
Takto pripravené cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme približne 15 minút na 180°C.
Kým sa nám pečie cesto, tak si vyšľaháme žĺtka s práškovým cukrom.
Pekne do penista, ideálne elektrickým šľahačom.
Žĺtkovú polevu vylejeme ešte na horúci koláč a roztrieme po celej jeho dĺžke.
Koláč dáme stuhnúť do chladničky.
Vychladnutý koláč krájame na tenké kúsky nožom, ktorý si omáčame do horúcej vody.
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Ingrediencie
Pokyny
Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom a pridáme pomleté vlašské orechy.
Postupne primiešavame sneh, ktorý sme si vyšľahali z bielok,
primiešame preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva.
Takto pripravené cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme približne 15 minút na 180°C.
Kým sa nám pečie cesto, tak si vyšľaháme žĺtka s práškovým cukrom.
Pekne do penista, ideálne elektrickým šľahačom.
Žĺtkovú polevu vylejeme ešte na horúci koláč a roztrieme po celej jeho dĺžke.
Koláč dáme stuhnúť do chladničky.
Vychladnutý koláč krájame na tenké kúsky nožom, ktorý si omáčame do horúcej vody.
Nechaj hodnotenie