Bezlepkové pečivo od Penam-u

Penam bezlepkové pečivo

Dnes tu máme opäť koštovku výrobkov, ktorých značku zrejme nemusím predstavovať. Síce na našom trhu nepôsobia tak dlho ako iné zahraničné značky, no kvalitou výrobkov sa s nimi určite dajú porovnávať.

Ide o značku Vitacelia, ktorej výrobcom je spoločnosť Penam Slovakia a bezlepkové výrobky sú pečené v Žiline. Produkty prešli pred niekoľkými mesiacmi dizajnovou zmenou a svojím pútavým vizuálom sa naozaj dostali do dnešnej doby.

Žiaden z produktov, ktoré má Vitacelia v ponuke nie sú vákuovo balené a to znamená, že ich doba spotreby je cca 2 týždne. Aj vďaka tomu mi vo všeobecnosti prídu oveľa čerstvejšie a chutnejšie.


Navštívte náš e-shop s bezlepkovými potravinami na bezlepkac.sk.

Tortové oblátky (185g)

Original price was: 3,79€.Current price is: 3,69€. s DPH
bezlepkový knackebrot
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Knäckebrot krekry

2,99 s DPH

Koláče s náplňou čučoriedkovou a marhuľovou

slivkový koláč bezlepkový

Na obale svieti, že 25% tohto koláča tvorí jeho náplň. A to je aj jeho hlavná výhoda. Čučoriedková alebo marhuľová náplň je naozaj chutná a šťavnatá. V zložení sa môžete dočítať, že ovocná zložka tvorí približne jednu tretinu náplne. Cesto chutí tiež veľmi dobre, nadýchane a čerstvo. Za zmienku určite stojí vôňa, ktorú z obalu cítiť aj dávno po jeho dojedení.

Tieto koláče kupujem predovšetkým v Bille a v Tescu, myslím že ich nájdete aj v iných potravinách, či špecializovaných obchodoch.


Závin s náplňou makovou

makový závin bezlepkový

Závin chutí asi každému a tak to bude aj s týmto závinom. Cesto je chutné a veľkosť závinu je pre chlapa tak akurát. Keď k tomu pridáte aj pohár mlieka, máte super raňajky. Napriek tomu, že závin mám veľmi rád, určite by som v ňom ocenil viac maku, ktorý by makovník urobil trochu viac “šťavnatejší“.


Banánový chlebík

Banánový chlebík si často robíme aj doma, pokiaľ však nie je čas, siahnuť na alternatívu od Penamu je dobré riešenie. Chlebík je chuťovo veľmi dobrý a napriek tomu, že som pôvodne mal v pláne potrieť ho Nutellou, nakoniec som to ani neurobil. Nebolo treba.


Bezgluténová makovka

makovka

Ak máte chuť na sladké pečivo vyskúšať môžete aj makovky, resp. sladké rožky. Ide o jemne sladké pečivo posypané makom. Pamätáte si ho zo svojich ešte “lepkových čias”? Zaspomínajte si.


Bezgluténová bagetka s Quinoa a Chia semienkami

žemľa

Na týchto bagetách by nebolo nič zvláštneho a musím priznať, že ani chuťovo ma extra nenadchli. Sú dobré, ale ničím výnimočné ako ostatné pečivo z tohto článku. Za zmienku však stojí zloženie. V bagetách sú použité tekvicové semená, semená červenej quinoi, či chia semiačka. Práve posledné dve sú dnes považované za superpotraviny, ktoré by nemali chýbať vo vašom jedálničku.


Bochník sladký s hrozienkami


Toto je moje najobľúbenejšie pečivo spoločne s čučoriedkovými/marhuľovými koláčmi. Je iba mierne sladké, čo poteší predovšetkým ľudí, ktorí si ho majú v pláne natrieť lekvárom, či Nutellou. Taktiž potešia sekané mandle, ktorými je posypané, či hrozinka vo vnútri. Napriek tomu, že ide o 200g balenie, vo väčšine prípadov ho zjem na jedno posedenie.


Chlebík CELIO

Na záver tu máme bezlepkový chlieb CELIO. Chlieb patrí k základným potravinám a nevyrovná sa mu žiadne iné pečivo. Od Penamu ide v tomto prípade o krájaný chlieb so semiačkami. Pokiaľ ste ho ešte neochutnali určite Vám to odporúčam. Napriek tomu, že nikto nemôže jesť ten istý chlieb celý život, tento je jeden z tých, ktorý by Vám doma nemal chýbať. Je naozaj nadýchaný a chutný. V ponuke však majú aj klasický biely bezlepkový chlebík.


Musím uznať, že na výrobkoch je cítiť, že sú „pečené s láskou“ a chuť väčšiny z nich je zameniteľná s lepkovými verziami.

Bezlepková ponuka tejto firmy je oveľa väčšia a nájdete v nej aj čajové pečivo, muffiny, bábovku, hamburgerovú žemľu, toustový chlieb, oškvarkové pagáče…

sladké pečivo

Čo o nás hovoria zákazníci?

Andrej Laciak majiteľ a redaktor na Bezlepkáč.sk. Už skoro 10 rokov píšem recepty, články, informácie o bezlepkovej diéte.
[]