Kokosové ježe

Bezlepkové kokosové ježe

AutorAndrejKategóriaKoláče a dezertyNáročnosťMierne pokročilý

Bezlepkové kokosové ježe sú naša vianočná klasika, ktorá v tomto období nesmie chýbať. Vianoce si bez bezlepkových ježov jednoducho nevieme predstaviť. Bodka. 🙂

Počet porcií1 porcia
Čas prípravy1 hod. 40 min.Čas varenia20 min.Celkový čas2 hod.

Cesto
 400 g Cake Mix
 150 g práškového cukru
 3 Ks vajcia
 5 pl medu
 ½ čl sódy bikarbóny
 100 g rastlinného tuku
Poleva
 250 g rastlinného tuku
 150 ml rumu
 2 pl kakaa
 200 g práškového cukru
 10 pl mlieka
Na obaľovanie
 300 g kokosu

1

V miske zmiešane všetky suroviny na cesto a vypracujeme z neho hladkú zmes.

2

Plech vymažeme maslom a vysypeme múkou. Cesto z misky rozotrieme na plech (cca 25x40cm) a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C. Pečieme približne 20-25 minút, až do zlatista.

3

Vyberieme z rúry a pokrájame na menšie obdĺžniky.

Príprava polevy
4

Vo vodnom kúpeli si roztopíme rastlinný tuk, pridáme rum, cukor, kakao a mlieko a dobre rozmiešame.

5

Jednotlivé kúsky namáčame v rumovo kakaovej zmesi a následne obalíme v kokose.

 

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Ingrediencie

Cesto
 400 g Cake Mix
 150 g práškového cukru
 3 Ks vajcia
 5 pl medu
 ½ čl sódy bikarbóny
 100 g rastlinného tuku
Poleva
 250 g rastlinného tuku
 150 ml rumu
 2 pl kakaa
 200 g práškového cukru
 10 pl mlieka
Na obaľovanie
 300 g kokosu

Pokyny

1

V miske zmiešane všetky suroviny na cesto a vypracujeme z neho hladkú zmes.

2

Plech vymažeme maslom a vysypeme múkou. Cesto z misky rozotrieme na plech (cca 25x40cm) a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C. Pečieme približne 20-25 minút, až do zlatista.

3

Vyberieme z rúry a pokrájame na menšie obdĺžniky.

Príprava polevy
4

Vo vodnom kúpeli si roztopíme rastlinný tuk, pridáme rum, cukor, kakao a mlieko a dobre rozmiešame.

5

Jednotlivé kúsky namáčame v rumovo kakaovej zmesi a následne obalíme v kokose.

Notes

Kokosové ježe

Čo o nás hovoria zákazníci?

Andrej Laciak majiteľ a redaktor na Bezlepkáč.sk. Už skoro 10 rokov píšem recepty, články, informácie o bezlepkovej diéte.
[]