Bezlepkové cookies

AutorVeroničkaKategóriaKoláče a dezertyNáročnosťZačiatočník

Najlepší a najjednoduchší bezlepkový recept na cookies [čítaj kúkis]! Pretože každá kuchárka by mala obsahovať ten správny recept na cookies. Chrumkavé po okrajoch a vláčne uprostred. Presne tak má vyzerať a chutiť dobre upečená cookieska.

Zopár rád, ktoré Vám pomôžu docieliť ten najlepší výsledok:

  1. veeeľa čokolády - myslím, že tento krok nie je nutné vysvetľovať 🙂
  2. maslo musí byť izbovej teploty - kľudne ho vyberte z chladničky hneď ráno, takéto maslo sa bude lepšie vymiešavať s cukrom
  3. cookies neprepečte - áno, dá sa to a veľmi jednoducho - cookies sa pečú maximálne 8-10 minút a aj keď sa Vám budú zdať, že sú uprostred nedopečené, tak to je presne to ako majú cookies vyzerať, aby si zachovali mäkkosť vo vnútri, cookies po vytiahnutí z rúry treba nechať ešte 2 minútky dôjsť na plechu a následne ich nechať úplne vychladnúť - uvidíte, oplatí sa počkať 🙂
  4. keď sa budete držať inštrukcií, neexistuje, že by sa Vám cookies nepodarili

Počet porcií30 porcií
Čas prípravy10 min.Čas varenia10 min.Celkový čas20 min.

 225 g masla (v izbovej teplote)
 220 g hnedého cukru
 2 Ks vajíčok
 360 g univerzálnej múky (použili sme Schär Mix B)
 1 čl sódy bikarbóny
 ½ čl kypriaceho prášku do pečiva
 1 čl morskej soli (pokiaľ nemáte morskú soľ, tak použite radšej 1/2 ČL)
 300 g čoko kúskov
Voliteľné:
 200 g termostabilný cukor
 2 čl vanilkového extraktu

1

Rúru si predhrejeme na 190°C. Plech si vystelieme papierom na pečenie.

2

V miske si zmiešame múku, sódu bikarbónu, soľ a kypriaci prášok do pečiva.

3

Poriadne vymixujeme maslo izbovej teploty a oba druhy cukru.

4

Keď má maslo a cukor konzisteniciu "peny", tak pridáme rozšľahané vajíčko a vanilkovú esenciu. Opäť poriadne vymiešame do penista.

5

Postupne primiešavame suché ingrediencie.

6

Ako posledný krok primiešame čoko kúsky.

7

Pomocou polievkovej lyžice alebo naberačky na zmrzlinu formujeme guličky, ktoré ukladáme na plech. Nezabudnite na dostatočné rozostupy, pretože sa nám cesto pekne rozleje na placky. Na vrch guličiek môžeme ešte vtisnúť zopár čoko čipsov 🙂

8

Ako sme už písali v úvode. Cookies pečieme maximálne 8-10 minút. Keď začnú byť okraje hnedasté, tak ich vyberieme z rúry a necháme na plechu ešte 2 minútky. Až potom presunieme cookies mimo plech a necháme ich úplne vychladnúť.

 

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Ingrediencie

 225 g masla (v izbovej teplote)
 220 g hnedého cukru
 2 Ks vajíčok
 360 g univerzálnej múky (použili sme Schär Mix B)
 1 čl sódy bikarbóny
 ½ čl kypriaceho prášku do pečiva
 1 čl morskej soli (pokiaľ nemáte morskú soľ, tak použite radšej 1/2 ČL)
 300 g čoko kúskov
Voliteľné:
 200 g termostabilný cukor
 2 čl vanilkového extraktu

Pokyny

1

Rúru si predhrejeme na 190°C. Plech si vystelieme papierom na pečenie.

2

V miske si zmiešame múku, sódu bikarbónu, soľ a kypriaci prášok do pečiva.

3

Poriadne vymixujeme maslo izbovej teploty a oba druhy cukru.

4

Keď má maslo a cukor konzisteniciu "peny", tak pridáme rozšľahané vajíčko a vanilkovú esenciu. Opäť poriadne vymiešame do penista.

5

Postupne primiešavame suché ingrediencie.

6

Ako posledný krok primiešame čoko kúsky.

7

Pomocou polievkovej lyžice alebo naberačky na zmrzlinu formujeme guličky, ktoré ukladáme na plech. Nezabudnite na dostatočné rozostupy, pretože sa nám cesto pekne rozleje na placky. Na vrch guličiek môžeme ešte vtisnúť zopár čoko čipsov 🙂

8

Ako sme už písali v úvode. Cookies pečieme maximálne 8-10 minút. Keď začnú byť okraje hnedasté, tak ich vyberieme z rúry a necháme na plechu ešte 2 minútky. Až potom presunieme cookies mimo plech a necháme ich úplne vychladnúť.

Notes

Bezlepkové cookies

Čo o nás hovoria zákazníci?

[]