Bezlepkové cantuccini

cantuccini recept

AutorVeroničkaKategóriaKoláče a dezertyNáročnosťZačiatočník

Už dlho sme hľadali nejaký jednoduchý, ale hlavne dobrý recept na túto tradičnú toskánsku sladkosť. Táto talianska pochúťka sa dá jesť celoročne, avšak, pre nás spojenie mandlí, marcipánu a rumu evokuje chute Vianoc, a preto sme si ho u nás zaradili do zoznamu vianočného pečenia.

Počet porcií20 porcií
Čas prípravy15 min.Čas varenia20 min.Celkový čas35 min.

 180 g Schär Mix C
 5 g bezlepkového kypriaceho prášku do pečiva
 20 g bezlaktózového masla
 100 g kryštáľového cukru
 100 g nasekaných mandlí
 1 ks vajca
 1 ks vaječného žĺtka
 30 g čerstvého marcipánu
 5 g vanilkového cukru
 1 pl rumu/amaretta
 1 štipka soli
 1 čl citrónovej kôry
Voliteľné:
 sušené brusnice

1

Rúru si predhrejeme na 185°C a plech vystelieme papierom na pečenie.

2

Vajce so žĺtkom, kryštáľovým a vanilkovým cukrom vymiešame. Následne pridáme maslo, polievkovú lyžicu rumu/amaretta, opäť vymiešame. Ako posledné pridáme múku s kypriacim práškom, natrhaný marcipán, citrónovú kôru a nasekané mandle. Všetko spojíme do hladkého cesta.

3

Z cesta si urobíme valec, ktorý prekrojíme na dve časti a tie ešte vytvarujeme do dvoch menších valcov, pečieme cca 20 minút.

4

Po upečení necháme úplne vychladnúť a až potom krájame na oválne sušienky.

5

V pôvodnom recepte by sa mali aj tieto už nakrájané oválne sušienky ešte dopekať. Avšak, naše krásne držali pohromade, netrúsili sa, takže v našom recepte sme už sušienky nedopekali.

Aby sme nezabudli, šušienky sú najlepšie o deň, dva neskôr, tak si ich po upečení nezabudnite na tie dva dni schovať:)

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Ingrediencie

 180 g Schär Mix C
 5 g bezlepkového kypriaceho prášku do pečiva
 20 g bezlaktózového masla
 100 g kryštáľového cukru
 100 g nasekaných mandlí
 1 ks vajca
 1 ks vaječného žĺtka
 30 g čerstvého marcipánu
 5 g vanilkového cukru
 1 pl rumu/amaretta
 1 štipka soli
 1 čl citrónovej kôry
Voliteľné:
 sušené brusnice

Pokyny

1

Rúru si predhrejeme na 185°C a plech vystelieme papierom na pečenie.

2

Vajce so žĺtkom, kryštáľovým a vanilkovým cukrom vymiešame. Následne pridáme maslo, polievkovú lyžicu rumu/amaretta, opäť vymiešame. Ako posledné pridáme múku s kypriacim práškom, natrhaný marcipán, citrónovú kôru a nasekané mandle. Všetko spojíme do hladkého cesta.

3

Z cesta si urobíme valec, ktorý prekrojíme na dve časti a tie ešte vytvarujeme do dvoch menších valcov, pečieme cca 20 minút.

4

Po upečení necháme úplne vychladnúť a až potom krájame na oválne sušienky.

5

V pôvodnom recepte by sa mali aj tieto už nakrájané oválne sušienky ešte dopekať. Avšak, naše krásne držali pohromade, netrúsili sa, takže v našom recepte sme už sušienky nedopekali.

Aby sme nezabudli, šušienky sú najlepšie o deň, dva neskôr, tak si ich po upečení nezabudnite na tie dva dni schovať:)

Notes

Bezlepkové cantuccini

Čo o nás hovoria zákazníci?

[]