Najlepšie nápady sú tie spontánne. Preto nás jeden večer napadlo, upečme si brownies! 🙂
Recept na bezlepkové brownies je super rýchly a super jednoduchý. Upozorňujeme, že je veľmi ale veľmi sladký, takže v prípade, že príliš sladké koláče nemáte radi, tak uberte z množstva cukru.
Môžete si pripraviť klasické brownies len s kúskami čokolády, my sme chceli skúsiť niečo iné, a preto sme do nášho receptu použili aj nasekané pistácie. Och mňam!
Upečené brownies Vám vydržia čerstvé 3 dni v izbovej teplote a uzatvárateľnej dóze alebo si ich môžete zamraziť.
Predhrejeme si rúru na 160°C. Formu si vystelieme papierom na pečenie.
V strednej mise si zmiešame cukor, múku, kakao, práškový cukor, čoko kúsky a soľ.
Vo veľkej mise vymiešame spolu vajíčka, repkový olej, vodu a vanilkovú esenciu.
Pridáme suché ingrediencie do mokrých a poriadne premiešame.
Cesto pomocou vylizovačky roztrieme do papierom vystlanej formy a pečieme cca 40-50 minút, cesto kontrolujeme pomocou špajdle.
Nezabudnime však, že cesto má byť uprostred vláčne a na povrchu popraskané. Takže ho určite nepečte príliš dlho a doprajte mu čas aspoň 2 hodinky vychladnúť.
Krájame až po vychladnutí!
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Ingrediencie
Pokyny
Predhrejeme si rúru na 160°C. Formu si vystelieme papierom na pečenie.
V strednej mise si zmiešame cukor, múku, kakao, práškový cukor, čoko kúsky a soľ.
Vo veľkej mise vymiešame spolu vajíčka, repkový olej, vodu a vanilkovú esenciu.
Pridáme suché ingrediencie do mokrých a poriadne premiešame.
Cesto pomocou vylizovačky roztrieme do papierom vystlanej formy a pečieme cca 40-50 minút, cesto kontrolujeme pomocou špajdle.
Nezabudnime však, že cesto má byť uprostred vláčne a na povrchu popraskané. Takže ho určite nepečte príliš dlho a doprajte mu čas aspoň 2 hodinky vychladnúť.
Krájame až po vychladnutí!
Nechaj hodnotenie