Bezlepková krtkova torta

AutorVeroničkaKategóriaKoláče a dezertyNáročnosťMierne pokročilý

Premýšľali sme, ktorý recept by nemal chýbať aj v bezlepkovej verzii, preto sme si pre Vás pripravili recept na bezlepkovú krtkovu tortu.

S cestom sa pracovalo perfektne, nadýchané a ultra kakaové cesto je na nerozoznanie od lepkovej verzie.

Pripravili sme si pre Vás aj 2 rôzne plnky v závislosti od ďalších intolerancií alebo preferencií. Bezlaktózové marscarpone nie je vždy zohnateľné a tiež vie aj pekne odľahčiť peňaženku. Preto sme si pripravili aj šľahačkovú vegánsku verziu, ktorú si viete jednoducho zakúpiť aj v našom e-shope

Tak čo? Pre ktorú verziu ste sa rozhodli Vy? 🙂

Počet porcií10 porcií
Čas prípravy30 min.Čas varenia40 min.Celkový čas1 hod. 10 min.

Korpus
 4 Ks vajíčka
 125 g kryštálový cukor
 125 g maslo
 50 ml mlieko
 150 g polohrubá múka (my sme použili Cake Mix zn. Liana)
 50 g holandské kakao
 1 ks prášok do pečiva
Mascarpone náplň
 250 g mascarpone
 250 ml šľahačková smotana
 250 g jemný tvaroh
 1 ks vanilkový cukor
 50 g čokoláda
Šľahačková plnka
 2 Ks šľahačková smotana
 2 Ks vanilkový cukor
 2 Ks stužovač šľahačky
Záver
 3 Ks banány

Korpus
1

Vajíčka a maslo potrebujeme v izbovej teplote a preto ich treba nechať postáť aspoň hodinu.

2

Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva. Bielka vyšľaháme s polovicou cukru do tuhého snehu.

3

Maslo vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny, aspoň 3 minúty a po jednom prišľaháme žĺtka.

4

Na striedačku pri nízkych otáčkach primiešame vlažné mlieko a zmes múky.

5

V prípade potreby môžete pridať ešte pár lyžíc mlieka, nemalo by byť studené.

6

Na záver zľahka spojíme so snehom, ten pridávame cca na trikrát.

7

Cesto rozotrieme v okrúhlej forme vystlanej papierom na pečenie (priemer 24 - 26cm). Pečieme pri teplote cca 180°C , 25-30 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

Mascarpone plnka
8

Mascarpone so šľahačkou a vanilkou vyšľaháme do tuhého krému, pozor na prešľahanie. A už len zľahka primiešame tvaroh. Čokoládu nastrúhame na jemno a primiešame ku krému.

Šľahačková plnka
9

Dve šľahačkové smotany spolu s vanilkovým cukrom a stužovačom šľahačky vyšľaháme do tuha a primiešame najemno nastrúhanú čokoládu.

Záver
10

Na vychladenom korpuse naznačíme dookola rez cca 2 cm od okraja. Lyžicou vydlabeme časť korpusu, zhruba do hlbky cca 2-3 cm. Zvyšný korpus si odložíme. Banány olúpeme, pozdĺžne prerežeme a polovičky rozložíme nahusto na dno korpusu. Na ne navršíme krém a vytvoríme pekný kopček. Vrch posypeme nahrubo rozdrobeným korpusom a zľahka pritlačíme. Dáme aspoň na chvíľu schladiť.

 

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Ingrediencie

Korpus
 4 Ks vajíčka
 125 g kryštálový cukor
 125 g maslo
 50 ml mlieko
 150 g polohrubá múka (my sme použili Cake Mix zn. Liana)
 50 g holandské kakao
 1 ks prášok do pečiva
Mascarpone náplň
 250 g mascarpone
 250 ml šľahačková smotana
 250 g jemný tvaroh
 1 ks vanilkový cukor
 50 g čokoláda
Šľahačková plnka
 2 Ks šľahačková smotana
 2 Ks vanilkový cukor
 2 Ks stužovač šľahačky
Záver
 3 Ks banány

Pokyny

Korpus
1

Vajíčka a maslo potrebujeme v izbovej teplote a preto ich treba nechať postáť aspoň hodinu.

2

Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva. Bielka vyšľaháme s polovicou cukru do tuhého snehu.

3

Maslo vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny, aspoň 3 minúty a po jednom prišľaháme žĺtka.

4

Na striedačku pri nízkych otáčkach primiešame vlažné mlieko a zmes múky.

5

V prípade potreby môžete pridať ešte pár lyžíc mlieka, nemalo by byť studené.

6

Na záver zľahka spojíme so snehom, ten pridávame cca na trikrát.

7

Cesto rozotrieme v okrúhlej forme vystlanej papierom na pečenie (priemer 24 - 26cm). Pečieme pri teplote cca 180°C , 25-30 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

Mascarpone plnka
8

Mascarpone so šľahačkou a vanilkou vyšľaháme do tuhého krému, pozor na prešľahanie. A už len zľahka primiešame tvaroh. Čokoládu nastrúhame na jemno a primiešame ku krému.

Šľahačková plnka
9

Dve šľahačkové smotany spolu s vanilkovým cukrom a stužovačom šľahačky vyšľaháme do tuha a primiešame najemno nastrúhanú čokoládu.

Záver
10

Na vychladenom korpuse naznačíme dookola rez cca 2 cm od okraja. Lyžicou vydlabeme časť korpusu, zhruba do hlbky cca 2-3 cm. Zvyšný korpus si odložíme. Banány olúpeme, pozdĺžne prerežeme a polovičky rozložíme nahusto na dno korpusu. Na ne navršíme krém a vytvoríme pekný kopček. Vrch posypeme nahrubo rozdrobeným korpusom a zľahka pritlačíme. Dáme aspoň na chvíľu schladiť.

Notes

Bezlepková krtkova torta

Čo o nás hovoria zákazníci?

[]