Bezlepkový banánový chlebíček z pohánkovej múky

bezlepkovy_kolac

Cesto na bezlepkový banánový chlebíček z pohánkovej múky:

  • 1/2 šálky zmäknutého masla
  • 2/3 šálky medu/ agáve sirupu
  • 2 vajcia
  • 1 a 3/4 šálky pohánkovej múky
  • 1 čl soli + prášok do pečiva – bezgluténový
  • 1 a pol banánu
  • 1/2 šálky gréckeho jogurtu
  • 1/2 šálky vlašských orechov

Postup:

Rúru si predhrejeme na 200 °C. V miske spolu zmiešame maslo, med, celé vajíčka a zľahka premiešame.

Múku, soľ a prášok do pečiva premiešame a odložíme nabok.

Roztlačené banány, jogurt spolu vymiešame a pridáme nasekané orechy.

Nakoniec všetko spolu zmiešame, začneme s múkou a banánmi, nakoniec vložíme maslovo-medovú zmes. Vylejeme do formy srnčieho chrbtu, ktorý vyložíme papierom alebo namastíme.

Lasagne

4,19 s DPH

Bezlepkové tyčinky natur (45g) BIO – Biopont

Original price was: 1,99€.Current price is: 1,69€. s DPH

Pečieme 185°C cca 50-60 min. Skúšame, či je cesto hotové špáradlom.

Tip: do cesta pridáme PL arašidového masla alebo si arašidové maslo roztopíme v mikrovlnke a  hotový koláč ním polejeme.


Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Čo o nás hovoria zákazníci?

Andrej Laciak majiteľ a redaktor na Bezlepkáč.sk. Už skoro 10 rokov píšem recepty, články, informácie o bezlepkovej diéte.
[]