Na prípravu cesta na koláčik so zimným sniežikom a mrazeným ovocím potrebujeme:
- 250 g pohánkovej múky alebo Jizerky
- 160 g masla
- 2 žĺtky
- 1/2 lyžičky soli
- 1 -2 polievkovej lyžičky mlieka
Postup:
Všetko spolu vymiešame, dáme do fólie a na 2 hod. odložíme do chladu.
Po 2 hodinovej pauze cesto vyberieme a necháme trošku zmäknúť. Vyvaľkáme na tenko už na plechu s vystlaným papierom na pečenie. Popicháme vidličkou a dáme piecť na 170°C asi 10 min.
Necháme vychladnúť. Mrazené ovocie cca pol balíčka zo 750g balíku necháme odmraziť. Medzitým si vyšľaháme 5 bielok s troškou soli, aby pekne držali. Do snehu pridáme podľa chuti práškový cukor, my dávame okolo 150 g. Nakoniec pridáme rozmrazené ovocie. Zmiešame všetko poriadne, ochutnáme a vylejeme na plech, rozotrieme rovnomerne a dáme zapiecť do rúry na 160°C asi 10-15 min.
Podávame s mätou navrchu.
Rezance – bezlepkové cestoviny (200g) – Cornito
Original price was: 1,69€.1,39€Current price is: 1,39€. s DPHBezlepkové pivo – Helge 330ml – Pohjala
4,39€ s DPHTenké rezance – bezlepkové cestoviny (200g) – Cornito
Original price was: 1,59€.1,39€Current price is: 1,39€. s DPHBezlepkové pivo – Gimme Danger 330ml – Pohjala
4,79€ s DPHPáči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Nechaj hodnotenie