Raffaello gulôčky

bezlepkové rafaelo recept

AutorVeroničkaKategóriaKoláče a dezertyNáročnosťZačiatočník

Vianočná klasika už niekoľko rokov - kokosové guľôčky alebo aj raffaello.
Nežné kokosové pohladenie s mandľou vo vnútri, to je to čo nám ponúka reklama na známu cukrovinku.
Recept je tak jednoduchý, že do procesu môžete zapojiť aj Vašich najmenších kuchárov a kuchárky 🙂
V našom recepte na rafaelo guľky sme použili kokosové sušené mlieko, možné je však použiť aj klasické sušené mlieko.

Počet porcií50 porcií
Čas prípravy30 min.Čas varenia15 min.Celkový čas45 min.

 1 ks Cera
 200 g práškový cukor
 1 ks vanilkový cukor
 250 g sušené mlieko
 200 g strúhaný kokos
 mandle (ideálne lúpané)
 strúhaný kokos na obaľovanie

1

Nad parou rozpustíme práškový cukor, ceru a vanilkový cukor - celú zmes necháme vychladnúť

2

Do vychladnutej zmesi pridáme sušené mlieko a strúhaný kokos - necháme v chladničke vychladiť na cca 30 min.

3

Pokiaľ nemáte čisté mandle, tak Vám poradíme menší trik ako ich jednoduchšie očistiť:)

Mandle varíme cca 1 min. vo vriacej vode

4

Z kokosovej zmesi formujeme guľôčky, kde do prostred každej vložíme mandľu a obalíme v kokose.

 

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Ingrediencie

 1 ks Cera
 200 g práškový cukor
 1 ks vanilkový cukor
 250 g sušené mlieko
 200 g strúhaný kokos
 mandle (ideálne lúpané)
 strúhaný kokos na obaľovanie

Pokyny

1

Nad parou rozpustíme práškový cukor, ceru a vanilkový cukor - celú zmes necháme vychladnúť

2

Do vychladnutej zmesi pridáme sušené mlieko a strúhaný kokos - necháme v chladničke vychladiť na cca 30 min.

3

Pokiaľ nemáte čisté mandle, tak Vám poradíme menší trik ako ich jednoduchšie očistiť:)

Mandle varíme cca 1 min. vo vriacej vode

4

Z kokosovej zmesi formujeme guľôčky, kde do prostred každej vložíme mandľu a obalíme v kokose.

Notes

Raffaello

Čo o nás hovoria zákazníci?

Andrej Laciak majiteľ a redaktor na Bezlepkáč.sk. Už skoro 10 rokov píšem recepty, články, informácie o bezlepkovej diéte.
[]