Grilážky

bezlepková griláž

AutorJessicaKategóriaKoláče a dezertyNáročnosťZačiatočník

Medzi obľúbené vianočné dezerty patrí jednoznačne aj nepečená klasika - grilážky.
Kombinácii lahodného karamelu a chrumkavých orechov len ťažko odolať.
Či ich poznáte pod názvom griláž, grilážky, či grilážové rezy, toto sladké potešenie budete mať hotové behom pár minút!
Recept na túto pochúťku je nie len bezlepkový, ale aj bezlaktózový a vegánsky.

Počet porcií20 porcií
Čas prípravy15 min.Celkový čas15 min.

 4 Ks bezlepkových oblátok
 130 g vlašských orechov
 100 g kryštálového cukru
 100 g masla
 320 g kondenzovaného kokosového mlieka

1

V hlbokom hrnci necháme skaramelizovať kryštálový cukor na miernom ohni.

Tip: Cukor je najlepšie nechať na strednom plameni v pokoji, kým sa začne topiť. Následne môžeme začať jemne miešať.

2

Medzitým vlašské orechy podrvíme na menšie kúsky.

3

Do skaramelizovaného cukru pridávame za stáleho miešanie po kúskoch maslo.

4

Na záver prilejeme kondenzované mlieko a za občasného miešania necháme plnku na miernom ohni 5 minút.

5

Hotovú plnku necháme chvíľku chladnúť a následne prisypeme podrvené orechy a premiešame. Časť z plnky vylejeme na prvú oblátku. Postup opakujeme s ďalšími 2 oblátkami a navrch necháme poslednú oblátku bez plnky.

6

Naplnené oblátky zaťažíme a necháme na minimálne 2 hodiny stuhnúť v chladničke.

Stuhnuté oblátky narežeme na obdĺžniky pomocou vrúbkovaného noža namočeného v horúcej vode.

 

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Ingrediencie

 4 Ks bezlepkových oblátok
 130 g vlašských orechov
 100 g kryštálového cukru
 100 g masla
 320 g kondenzovaného kokosového mlieka

Pokyny

1

V hlbokom hrnci necháme skaramelizovať kryštálový cukor na miernom ohni.

Tip: Cukor je najlepšie nechať na strednom plameni v pokoji, kým sa začne topiť. Následne môžeme začať jemne miešať.

2

Medzitým vlašské orechy podrvíme na menšie kúsky.

3

Do skaramelizovaného cukru pridávame za stáleho miešanie po kúskoch maslo.

4

Na záver prilejeme kondenzované mlieko a za občasného miešania necháme plnku na miernom ohni 5 minút.

5

Hotovú plnku necháme chvíľku chladnúť a následne prisypeme podrvené orechy a premiešame. Časť z plnky vylejeme na prvú oblátku. Postup opakujeme s ďalšími 2 oblátkami a navrch necháme poslednú oblátku bez plnky.

6

Naplnené oblátky zaťažíme a necháme na minimálne 2 hodiny stuhnúť v chladničke.

Stuhnuté oblátky narežeme na obdĺžniky pomocou vrúbkovaného noža namočeného v horúcej vode.

Notes

Griláž

Čo o nás hovoria zákazníci?

Andrej Laciak majiteľ a redaktor na Bezlepkáč.sk. Už skoro 10 rokov píšem recepty, články, informácie o bezlepkovej diéte.
[]