Doba prípravy: 20min
Náročnosť: nízka
Ingrediencie:
Marináda:
- 4 vajíčka
- 1 lyžička mletej červenej papriky sladkej
- 1 lyžička čierneho korenia
- 2 lyžičky vegety
- 2 lyžice Solamilu, majzeny alebo zemiakového škrobu
- 1 lyžica plnotučnej horčice
- 5 strúčikov cesnaku
- chilli podľa obľuby
1 kg bravčového karé alebo krkovička (neodporúčam stehno, je moc suché na tento recept).
Salinis bezlepkové praclíky (60g) – Schär
1,39€ s DPHVišňovo – čokoládové sušienky (100g) – Glulu’s
2,29€ s DPHTapiokové bezlepkové perly (500g) – Naturmind
3,79€ s DPHKukuričná strúhanka (200g) – Extrudo
1,39€ s DPHPostup:
- Vajíčka si rozmiešame vidličkou a potom pridáme všetky koreniny.
- Mäso naklepeme.
- Mäso nakrájame na asi 1cm hrubé plátky.
- Takto pripravené mäso vložíme do marinády a následne do chladničky. Takto naložené mäso v marináde musí byť naložené minimálne 2 dni a potom ho môžeme vyprážať na panvici.
- Podávame s chlebom chrenom a uhorkami.
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Nechaj hodnotenie