Premýšľali sme, ktorý recept by nemal chýbať aj v bezlepkovej verzii, preto sme si pre Vás pripravili recept na bezlepkovú krtkovu tortu.
S cestom sa pracovalo perfektne, nadýchané a ultra kakaové cesto je na nerozoznanie od lepkovej verzie.
Pripravili sme si pre Vás aj 2 rôzne plnky v závislosti od ďalších intolerancií alebo preferencií. Bezlaktózové marscarpone nie je vždy zohnateľné a tiež vie aj pekne odľahčiť peňaženku. Preto sme si pripravili aj šľahačkovú vegánsku verziu, ktorú si viete jednoducho zakúpiť aj v našom e-shope.
Tak čo? Pre ktorú verziu ste sa rozhodli Vy? 🙂
Vajíčka a maslo potrebujeme v izbovej teplote a preto ich treba nechať postáť aspoň hodinu.
Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva. Bielka vyšľaháme s polovicou cukru do tuhého snehu.
Maslo vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny, aspoň 3 minúty a po jednom prišľaháme žĺtka.
Na striedačku pri nízkych otáčkach primiešame vlažné mlieko a zmes múky.
V prípade potreby môžete pridať ešte pár lyžíc mlieka, nemalo by byť studené.
Na záver zľahka spojíme so snehom, ten pridávame cca na trikrát.
Cesto rozotrieme v okrúhlej forme vystlanej papierom na pečenie (priemer 24 - 26cm). Pečieme pri teplote cca 180°C , 25-30 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Mascarpone so šľahačkou a vanilkou vyšľaháme do tuhého krému, pozor na prešľahanie. A už len zľahka primiešame tvaroh. Čokoládu nastrúhame na jemno a primiešame ku krému.
Dve šľahačkové smotany spolu s vanilkovým cukrom a stužovačom šľahačky vyšľaháme do tuha a primiešame najemno nastrúhanú čokoládu.
Na vychladenom korpuse naznačíme dookola rez cca 2 cm od okraja. Lyžicou vydlabeme časť korpusu, zhruba do hlbky cca 2-3 cm. Zvyšný korpus si odložíme. Banány olúpeme, pozdĺžne prerežeme a polovičky rozložíme nahusto na dno korpusu. Na ne navršíme krém a vytvoríme pekný kopček. Vrch posypeme nahrubo rozdrobeným korpusom a zľahka pritlačíme. Dáme aspoň na chvíľu schladiť.
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Ingrediencie
Pokyny
Vajíčka a maslo potrebujeme v izbovej teplote a preto ich treba nechať postáť aspoň hodinu.
Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva. Bielka vyšľaháme s polovicou cukru do tuhého snehu.
Maslo vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny, aspoň 3 minúty a po jednom prišľaháme žĺtka.
Na striedačku pri nízkych otáčkach primiešame vlažné mlieko a zmes múky.
V prípade potreby môžete pridať ešte pár lyžíc mlieka, nemalo by byť studené.
Na záver zľahka spojíme so snehom, ten pridávame cca na trikrát.
Cesto rozotrieme v okrúhlej forme vystlanej papierom na pečenie (priemer 24 - 26cm). Pečieme pri teplote cca 180°C , 25-30 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Mascarpone so šľahačkou a vanilkou vyšľaháme do tuhého krému, pozor na prešľahanie. A už len zľahka primiešame tvaroh. Čokoládu nastrúhame na jemno a primiešame ku krému.
Dve šľahačkové smotany spolu s vanilkovým cukrom a stužovačom šľahačky vyšľaháme do tuha a primiešame najemno nastrúhanú čokoládu.
Na vychladenom korpuse naznačíme dookola rez cca 2 cm od okraja. Lyžicou vydlabeme časť korpusu, zhruba do hlbky cca 2-3 cm. Zvyšný korpus si odložíme. Banány olúpeme, pozdĺžne prerežeme a polovičky rozložíme nahusto na dno korpusu. Na ne navršíme krém a vytvoríme pekný kopček. Vrch posypeme nahrubo rozdrobeným korpusom a zľahka pritlačíme. Dáme aspoň na chvíľu schladiť.
Nechaj hodnotenie