Bezlepková žemľovka s vanilkovým krémom a jablkovým pyré

AutorVeroničkaKategóriaHlavné jedlá, Koláče a dezertyNáročnosťZačiatočník

Väčšina z nás si pri žemľovke spomenie na časy školskej jedálne, premočené rožky s tvarohom a jablkami. Nečudo, že žemľovka nepatrí medzi obľúbené jedlá/dezerty.

My však radi skúšame a experimentujeme s receptami, preto sme sa rozhodli vytiahnuť recept na žemľovku z pomyselného vreca zanevretých receptov a prinášame Vám recept na bezlepkovú žemľovku s vanilkovým krémom a jablkovým pyré.

Počet porcií8 porcií
Čas prípravy15 min.Čas varenia25 min.Celkový čas40 min.

 8 Ks buchtičiek Bon Matin alebo iného sladkého pečiva
 1 ks vanilkový puding
 3 Ks vajíčka
 700 ml mlieka (500 ml na puding, 200 ml na obaľovanie)
 1 ks vanilkový cukor
 2 pl krištáľového cukru
 300 ml jablkového pyré

1

Sklenenú misku si vymastíme olejom alebo maslom a vysypeme strúhankou alebo kokosom alebo kľudne mix.
Pripravíme si zmes 3 žĺtok, vanilkového cukru a 200 ml mlieka. Poriadne premiešame.
Sladké žemle Bon Matin od Schär si rozrežeme na polovicu.

2

Ako prvé si pripravíme puding podľa návodu na prípravu.

3

Jednotlivé polovice si omočíme z každej strany v pripravenej zmesi a poukladáme do misky.

4

Pridáme polovicu pudingu a následne či už lyžičou alebo priamo vylejeme časť jablkového pyré na puding.

5

Opäť pridáme sladké žemle a zalejeme pudingom a jablkovým pyré.

6

Na vrch dáme zvyšné žemle a dáme piecť na 200°C do vyhriatej rúry na približne 20 minút. Kontrolujeme žemličky, aby boli krásne chrumkavé.

7

Keď sa nám žemličky upiekli, vyšľaháme si 3 bielka s cukrom, ktoré nám zostali do tuhej peny a rozotrieme ju na vrch našej žemľovky. Pečieme ešte približne 5 minút.

8

Necháme chvíľu vychladnúť a podávame.

 

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Ingrediencie

 8 Ks buchtičiek Bon Matin alebo iného sladkého pečiva
 1 ks vanilkový puding
 3 Ks vajíčka
 700 ml mlieka (500 ml na puding, 200 ml na obaľovanie)
 1 ks vanilkový cukor
 2 pl krištáľového cukru
 300 ml jablkového pyré

Pokyny

1

Sklenenú misku si vymastíme olejom alebo maslom a vysypeme strúhankou alebo kokosom alebo kľudne mix.
Pripravíme si zmes 3 žĺtok, vanilkového cukru a 200 ml mlieka. Poriadne premiešame.
Sladké žemle Bon Matin od Schär si rozrežeme na polovicu.

2

Ako prvé si pripravíme puding podľa návodu na prípravu.

3

Jednotlivé polovice si omočíme z každej strany v pripravenej zmesi a poukladáme do misky.

4

Pridáme polovicu pudingu a následne či už lyžičou alebo priamo vylejeme časť jablkového pyré na puding.

5

Opäť pridáme sladké žemle a zalejeme pudingom a jablkovým pyré.

6

Na vrch dáme zvyšné žemle a dáme piecť na 200°C do vyhriatej rúry na približne 20 minút. Kontrolujeme žemličky, aby boli krásne chrumkavé.

7

Keď sa nám žemličky upiekli, vyšľaháme si 3 bielka s cukrom, ktoré nám zostali do tuhej peny a rozotrieme ju na vrch našej žemľovky. Pečieme ešte približne 5 minút.

8

Necháme chvíľu vychladnúť a podávame.

Notes

Bezlepková žemľovka s vanilkovým krémom a jablkovým pyré

Čo o nás hovoria zákazníci?

[]