Dnes sme si pre Vás pripravili bezlepkovú gaštanovú tortu s čokoládovýcm krémom. Tento recept je bezlepkový aj bezlaktózový. Dúfame, že bude chutiť.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli na pevný sneh.
Samotné žĺtky trochu premiešame a pridáme gaštanové pyré. Šľaháme spolu 1 min.
Do gaštanovej hmoty si zľahka primiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
Cesto vylejeme do korpusovej formy a pečieme približne 45 min.
Do bezlepkového čokoládového pudingu pridáme lyžicu dobrého holandského kakaa. Získame kvalitnejší čokoládový puding ,ktorý je čokoládovejší aj tmavší.
Čokoládový puding uvaríme v 0,5l rastlinného mlieka s lyžicou kryštálového cukru.
200 gramov rastlinného masla vyšľaháme a postupne pridávame vychladnutý čokoládový puding.
Vychladnutý korpus prerežeme v strede na dva korpusy. Spodný korpus pokvapkáme pár kvapkami rumu, potrieme hrubou vrstvou ríbezľového džemu a asi tretinou pripravenej plnky.
Prikryjeme druhým korpusom. Krémom natrieme vrch korpusu a tiež boky celej torty.
Vrch torty ozdobíme hoblinkami horkej čokolády, lieskovými orieškami a necháme vychladnúť v chladničke.
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Ingrediencie
Pokyny
Bielka vyšľaháme so štipkou soli na pevný sneh.
Samotné žĺtky trochu premiešame a pridáme gaštanové pyré. Šľaháme spolu 1 min.
Do gaštanovej hmoty si zľahka primiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
Cesto vylejeme do korpusovej formy a pečieme približne 45 min.
Do bezlepkového čokoládového pudingu pridáme lyžicu dobrého holandského kakaa. Získame kvalitnejší čokoládový puding ,ktorý je čokoládovejší aj tmavší.
Čokoládový puding uvaríme v 0,5l rastlinného mlieka s lyžicou kryštálového cukru.
200 gramov rastlinného masla vyšľaháme a postupne pridávame vychladnutý čokoládový puding.
Vychladnutý korpus prerežeme v strede na dva korpusy. Spodný korpus pokvapkáme pár kvapkami rumu, potrieme hrubou vrstvou ríbezľového džemu a asi tretinou pripravenej plnky.
Prikryjeme druhým korpusom. Krémom natrieme vrch korpusu a tiež boky celej torty.
Vrch torty ozdobíme hoblinkami horkej čokolády, lieskovými orieškami a necháme vychladnúť v chladničke.
Nechaj hodnotenie