Ryžové rezance s kuracím mäsom a arašidovou omáčkou

Ryzove_rezance_s_arasidovou_omackou_recept

AutorVeroničkaKategóriaHlavné jedláNáročnosťZačiatočník

Recept na ryžové rezance s kuracím mäsom a arašidovou omáčkou chytia za srdce nie jedného milovníka ázijskej kuchyne. Už nemusíte kvôli tomuto chutnému jedlu chodiť ďaleko, môžete si ho pripraviť v pohodlí domova z bežne dostupných ingrediencií a za menej ako hodinu.

Počet porcií5 porcií
Čas prípravy10 min.Čas varenia30 min.Celkový čas40 min.

 240 g širokých ryžových rezancov (zn. Lucka)
 500 g kuracieho mäsa
 400 ml kokosového mlieka (v plechovke)
 2 pl bezlepkovej sójovej omáčky
 5 pl arašidové maslo
 150 g cukrový hrášok
 1 čl medu
 soľ
 mleté čierne korenie
 chilli
 šťava z polovice limetky
Voliteľné:
 mlieko
 arašidy

1

Ryžové rezance uvaríme podľa návodu na prípravu.

2

Kuracie mäso nakrájané na drobné kocky opražíme na panvici.

3

Pridáme soľ, čierne mleté korenie, lyžičku medu a zamiešame.

4

Zalejeme plechovkou kokosového mlieka, 2 polievkovými lyžicami bezlepkovej sójovej omáčky, pridáme arašidové maslo (odporúčame smooth pred crunchy), chilli, šťavu z polovice limetky a varíme do zhustnutia. Pokiaľ sa Vám bude zdať omáčka hustá, je možné ju riediť mliekom.

5

Na suchej panvici si orestujeme cukrový hrášok.

6

Uvarené rezance zmiešame s omáčkou a orestovaným hráškom a posypeme arašidami.

Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Ingrediencie

 240 g širokých ryžových rezancov (zn. Lucka)
 500 g kuracieho mäsa
 400 ml kokosového mlieka (v plechovke)
 2 pl bezlepkovej sójovej omáčky
 5 pl arašidové maslo
 150 g cukrový hrášok
 1 čl medu
 soľ
 mleté čierne korenie
 chilli
 šťava z polovice limetky
Voliteľné:
 mlieko
 arašidy

Pokyny

1

Ryžové rezance uvaríme podľa návodu na prípravu.

2

Kuracie mäso nakrájané na drobné kocky opražíme na panvici.

3

Pridáme soľ, čierne mleté korenie, lyžičku medu a zamiešame.

4

Zalejeme plechovkou kokosového mlieka, 2 polievkovými lyžicami bezlepkovej sójovej omáčky, pridáme arašidové maslo (odporúčame smooth pred crunchy), chilli, šťavu z polovice limetky a varíme do zhustnutia. Pokiaľ sa Vám bude zdať omáčka hustá, je možné ju riediť mliekom.

5

Na suchej panvici si orestujeme cukrový hrášok.

6

Uvarené rezance zmiešame s omáčkou a orestovaným hráškom a posypeme arašidami.

Notes

Ryžové rezance s kuracím mäsom a arašidovou omáčkou

Čo o nás hovoria zákazníci?

[]