Gaštanové muffiny z pohánkovej múky

gaštanové muffiny

Suroviny na gaštanové muffiny z pohánkovej múky:

Na cca 33 ks budeme potrebovať:

  • 200 g roztopeného masla
  • 1 ks gaštanového pyré
  • 1 balíček varených vákuovo balených gaštanov
  • 4 vajcia
  • 1 čl sódy bikarbóny
  • 3 dcl plnotučného acidka
  • 1 prášok do pečiva
  • Podľa chuti horká čokoláda alebo orechy
  • 300 g zmes pohánkovej + kokosovej + quinoa múky v pomere aký Vám najlepšie vyhovuje ja dávam 200+70+30
  • 80 g medu/cukru z kokosových kvetov/javorového sirupu = podľa chuti

Postup prípravy receptu:

Vymiešame roztopené maslo, cukor a celé vajíčka do speneného hladkého krému. Pridáme acidko a potom nakrájané gaštanové pyré, poriadne vymiešame. Lyžicami pridávame múku postupne, aby sa cesto poriadne premiešalo. Cesto nesmie byť veľmi hutné, ale pri pohánkovej múke sa to ľahko môže stať, v takomto prípade pridáme podľa potreby ešte jedno vajíčko alebo olej. Ďalej pridáme sódu bikarbónu a polovičku bezfosfátového prášku do pečiva. Nakoniec si nasekáme horkú čokoládu a pečené gaštany. Premiešame už iba stierkou. Formičky napĺňame iba do 2/3. Pečieme na 180 ° cca 20 minút.

TIP: Hneď ako sú muffiny hotové, ich vyberte a poukladajte na mriežku, aby sa odparila vlhkosť.


Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!

Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.

Čo o nás hovoria zákazníci?

Andrej Laciak majiteľ a redaktor na Bezlepkáč.sk. Už skoro 10 rokov píšem recepty, články, informácie o bezlepkovej diéte.
[]