Suroviny na gaštanové muffiny z pohánkovej múky:
Na cca 33 ks budeme potrebovať:
- 200 g roztopeného masla
- 1 ks gaštanového pyré
- 1 balíček varených vákuovo balených gaštanov
- 4 vajcia
- 1 čl sódy bikarbóny
- 3 dcl plnotučného acidka
- 1 prášok do pečiva
- Podľa chuti horká čokoláda alebo orechy
- 300 g zmes pohánkovej + kokosovej + quinoa múky v pomere aký Vám najlepšie vyhovuje ja dávam 200+70+30
- 80 g medu/cukru z kokosových kvetov/javorového sirupu = podľa chuti
Postup prípravy receptu:
Vymiešame roztopené maslo, cukor a celé vajíčka do speneného hladkého krému. Pridáme acidko a potom nakrájané gaštanové pyré, poriadne vymiešame. Lyžicami pridávame múku postupne, aby sa cesto poriadne premiešalo. Cesto nesmie byť veľmi hutné, ale pri pohánkovej múke sa to ľahko môže stať, v takomto prípade pridáme podľa potreby ešte jedno vajíčko alebo olej. Ďalej pridáme sódu bikarbónu a polovičku bezfosfátového prášku do pečiva. Nakoniec si nasekáme horkú čokoládu a pečené gaštany. Premiešame už iba stierkou. Formičky napĺňame iba do 2/3. Pečieme na 180 ° cca 20 minút.
TIP: Hneď ako sú muffiny hotové, ich vyberte a poukladajte na mriežku, aby sa odparila vlhkosť.
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
CHIFFERI z ryžovo kukuričnej múky
3,99€ s DPHDigestive sušienky – (150g) – Gullón
1,79€ s DPHPre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Nechaj hodnotenie