Náročnosť: nízka
Dĺžka prípravy: 60min
Potrebujeme:
Fašírka
- 500 g mletého mäsa (my sme použili hovädzie)
- za hrsť bezlepkových ovsených vločiek (trošku sme experimentovali a použili sme müsli z DM Bio)
- 2 uvarené vajíčka na tvrdo
- soľ
- mletá rasca
- mleté čierne korenie
- mletá červená paprika
- majoránka
- bezlepková strúhanka na obalenie
- ghee/olej na potretie
Zemiakové pyré
- 6 väčších zemiakov
- 3 ks šalotky
- 2 polievkové lyžice kačacej masti
Postup:
Najprv si uvaríme vajíčka na tvrdo. Po uvarení ich očistíme a necháme vychladnúť. V miske si zmiešame mleté mäso s ovsenými vločkami, soľou a korením. Z mäsovej zmesi vytvarujeme rolku, ktorú následne presunieme na papier na pečenie, ktorý si predtým vysypeme bezlepkovou strúhankou. Takto pripravenú rolku vyhĺbime, aby sme do nej mohli vložiť vajíčka. Následne rolku uzavrieme a poriadne obalíme v strúhanke. Fašírku presunieme na plech vystlaný papierom na pečenie (ideálne použijeme ten istý, na ktorom sme fašírku obaľovali) a potrieme ju rozpusteným ghee maslom alebo olejom.
Pripravenú fašírku vložíme do predhriatej rúry a pečieme 45 min. na 180°C. Po 30 minútach fašírku vyberieme a opäť ju potrieme ghee maslom alebo olejom, potom dopekáme ešte 15 minút.
Focaccia s rozmarínom (200g) – Schär
3,99€ s DPHBakery Mix s vlákninou – (1kg) Liana
5,69€ s DPHKým sa nám pečie fašírka, tak si očistíme a nakrájame zemiaky na zemiakové pyré. Zemiaky po uvarení popučíme a na panvici si rozohrejeme kačaciu masť, na ktorej opražíme na drobno nakrájanú šalotku. Kačaciu masť spolu so šalotkou následne vylejeme do zemiakov a premiešame.
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Nechaj hodnotenie