Medvedí cesnak má množstvo pozitívnych účinkov. Využite príležitosť natrhať si vlastný medvedí a cesnak a spravte si pesto podľa nášho receptu.
Listy medvedieho cesnaku si umyjeme a osušíme ich na utierke, aby neboli mokré.
Do mixéru nalejeme najprv 150 ml olivového oleja. Pri oleji odporúčam kvalitnejší panenský olivový olej.
Na "olejovú" vrstvu dáme listy medvedieho cesnaku a na vrch orechy. Pomixujeme a podľa chuti dosolíme.
Pesto uskladníme v sklenenej fľaši zalejeme ho ešte malou vrstvou olivového oleja. Tento postup opakujeme zakaždým, keď z pesta odoberáme. Olej nám pomôže pesto udržať dlhšie čerstvé.
Takto pripravené domáce pesto z medvedieho cesnaku môžete použiť na cestoviny alebo ako nátierku na hrianky.
Medvedí cesnak má množstvo pozitívnych účinkov, ak sa o nich chcete dozvedieť viac prečítajte si náš článok o medveďom cesnaku.
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Ingrediencie
Pokyny
Listy medvedieho cesnaku si umyjeme a osušíme ich na utierke, aby neboli mokré.
Do mixéru nalejeme najprv 150 ml olivového oleja. Pri oleji odporúčam kvalitnejší panenský olivový olej.
Na "olejovú" vrstvu dáme listy medvedieho cesnaku a na vrch orechy. Pomixujeme a podľa chuti dosolíme.
Pesto uskladníme v sklenenej fľaši zalejeme ho ešte malou vrstvou olivového oleja. Tento postup opakujeme zakaždým, keď z pesta odoberáme. Olej nám pomôže pesto udržať dlhšie čerstvé.
Nechaj hodnotenie