Bezlepková bublanina je veľmi obľúbená pochúťka najmä počas letného obdobia, kedy máme dostatok rôzneho ovocia, z ktorého ju vieme upiecť. V našom recepte na bublaninu hrnčekovú (ako ju u nás doma nazývame) sme použili mrazené ovocie, avšak fantázii sa pri výbere ovocia medze nekladú. 🙂
- 2 hrnčeky Cake mix múky značky Liana 🍰
- 1 hrnček cukru
- 1 hrnček mlieka 🥛
- 1/2 hrnčeka oleja
- 2 vajíčka 🥚🥚
- mrazené ovocie 🍇 🍒 🍓
Postup prípravy je veľmi jednoduchý. Všetky ingrediencie dáme do veľkej misy, vymiešame elektrickým šľahačom.
Na plech si dáme papier na pečenie, aby sa koláč nepripiekol a celú zmes z misy naň vylejeme.
Posypeme mrazeným ovocím.
Pečieme na 180 stupňov cca 25-30 minút.
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Ingrediencie
Pokyny
Postup prípravy je veľmi jednoduchý. Všetky ingrediencie dáme do veľkej misy, vymiešame elektrickým šľahačom.
Na plech si dáme papier na pečenie, aby sa koláč nepripiekol a celú zmes z misy naň vylejeme.
Posypeme mrazeným ovocím.
Pečieme na 180 stupňov cca 25-30 minút.
Pomery surovín sú výborné, ale trochu som experimentovala a použila postup z inej bublaniny. Výsledok bol o dosť lepší, bublanina bola vláčna a hlavne vyššia, kyprejšia a krásne jemná a vláčna. Vyskúšajte: Vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom, po troche prilievame za stáleho šľahania olej a mlieko a ešte dobre vyšľaháme 10-15 minút, pridáme zmes Cake mix Liana, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ručne vmiešame do vyšľahanej žĺtkovej zmesi, cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, na vrch poukladáme ovocie (mrazené alebo kompót) a upečieme pri teplote 200°C 35 minút, posypeme práškovým cukrom a nakrájame 🙂
Ďakujeme za tip Zuzana. Určite to vyskúšame aj my!
Výborný recept, akurát som pridala ešte kypriaci prášok do pečiva a jeden vanilinovy prášok ..ale výborná vláčna 🙂
Super, tešíme sa. 🙂
Múka Cake Mix Liana obsahuje kypriaci prášok, takže netreba pridávať ešte zvlášť. Ale postup pri príprave podľa Zuzany schvaľujem.
Dnes som robila koláčik ,je užasný ,vláčny
Dobrý deň Monika, veľmi sa tešíme, že Vám bublanina chutila. 🙂
Super! Ďakujem za tip. 🙂 Vyšla skvele, ale trošku sme si ju tiež upravili. Múka Schär a polovička prášku do pečiva. Koláč je vláčny a jemný. 🙂