Náročnosť: nízka
Dĺžka prípravy: 60min
Ingrediencie:
- Bielok 3 ks
- Práškový cukor 210 g
- Kokosová múčka 150 g
Krém:
Pain Brioché – (370g) – Schär
4,19€ s DPHBanánový chlieb s kešu a čokoládou – KEJK
8,99€ s DPHBezlepkové vianočné oblátky (2x50g)
3,99€ s DPHŠPAGETY z hnedej ryže
3,69€ s DPH- Kryštálový cukor 300 g
- Smotana na šľahanie 400 ml
- Maslo 250 g
Postup:
Bielka s cukrom vyšľaháme nad parou, pridáme kokos a takto hotovú hmotu natrieme do do laskonkovej formy.
Sušíme v rúre na 120°C asi 15 min., potom teplotu stiahneme na 80°C a dosušíme do tvrda asi ďaľších 30 min.
Kryštálový cukor necháme skaramelizovať, zalejeme ho smotanou na šľahanie a za stáleho miešania úplne rozpustíme všetky vzniknuté hrudky a necháme vychladiť.
Maslo vymiešame do peny a postupne pridáme karamelovú šľahačku.
Laskonky plníme vreckom, alebo plniacou pištolou krémom a zlepíme druhým kusom.
Môžeme podávať, dobrú chuť!
Páči sa ti tento recept? Budeme radi, ak nám o tom dáš vedieť v komentári nižšie. Ak recept aj vyskúšaš, neváhaj sa s nami podeliť s výsledkom na Instagrame alebo Facebooku a označením @bezlepkac. My ho radi prezdieľame a uvidia ho aj ostatní bezlepkáči!
Pre ďalšiu inšpiráciu si pozri všetky bezlepkové recepty. Prípadne si pozri bezlepkové produkty na e-shope.
Nechaj hodnotenie